logo

wat zijn waterwratjes 2

behandeling 3

voorkom verspreiding
4

praktische tips 5

vragen 6


 

 

Niet wrijven
De waterwratjes zijn vaak erg week en kunnen gemakkelijk stuk gaan. Het is dan ook verstandig bij bijvoorbeeld het afdrogen of bij de behandeling, niet te hard over de bultjes te wrijven. Wanneer de wratjes open gaan, komt het vocht vrij en kunnen de waterwratjes zich gemakkelijk verspreiden. 

Voorkom krabben
Kinderen krabben de waterwratjes vaak open. Hierdoor kan het vocht zich verspreiden en het kindje opnieuw besmetten. Het is dan ook handig om de waterwratjes af te dekken. Dit kan bijvoorbeeld door er een pleister overheen te plakken, bij een kleiner aantal waterwratjes. Dit verhindert bij open waterwratjes ook dat er vuil in de wondjes komt, waardoor ze gemakkelijk kunnen gaan ontsteken. Een andere tip om het krabben te bemoeilijk is uw kindje met een T-shirt te laten slapen.

Verzacht de jeuk met Kamillosan
Waterwratjes kunnen soms jeuken. Dit is vervelend en uw kind is dan geneigd te krabben. Waterwratjes kunnen dan ingesmeerd worden met Kamillosan crème. Deze crème op basis van Manzana kamille-extracten verzacht en verzocht de huid, waardoor de jeuk afneemt. Daarnaast ondersteunt Kamillosan het herstellende vermogen van de huid. Kijk voor meer informatie op www.kamillosan.nl

Contact vermijden
Waterwratjes zijn erg besmettelijk. Ze kunnen zich dan ook gemakkelijk binnen een gezin verspreiden. Om dit zo veel mogelijk te vermijden, is het verstandig om bijvoorbeeld uw kinderen niet met dezelfde handdoek af te drogen. Ook kunnen de waterwratjes zich verspreiden wanneer kinderen samen in bad gaan.

Weerstand op peil houden
Het afweersysteem is een belangrijk element in de voorkoming dan wel genezing van waterwratjes. Gezond eten, goed slapen en de voeding eventueel aanvullen met een vitamine supplement kan hierbij helpen.