logo

wat zijn waterwratjes 2

behandeling 3

voorkom verspreiding
4

praktische tips 5

vragen 6

send a friend 7


 

 

Betadine helpt bij ontstoken en opengekrabde waterwratjes. Behandel waterwratjes met Betadine. Dat versnelt de genezing en draagt bij aan het voorkomen van verdere verspreiding. Betadine doodt namelijk zowel bacteriën als virussen.

Versnel de genezing
Door de aanwezige bacteriën en virussen te doden, helpt Betadine de waterwratjes sneller en mooier te genezen. Kinderen krabben de waterwratjes vaak open. Hierdoor ontstaan wondjes die gemakkelijk kunnen gaan infecteren. Wanneer bacteriën de open bultjes binnendringen, kan er een ontstekingsreactie ontstaan, waardoor ze dik, rood en pijnlijk worden en korsten kunnen vormen. Het is dan ook goed de opengekrabde waterwratjes te desinfecteren. Hierdoor voorkom je dat er bacteriën in de bultjes komen of doodt je de aanwezige bacteriën, die de ontsteking veroorzaken.

Behandeling:
Bij grotere aantalen en een wijde verspreiding, dagelijks wassen met Betadine Scrub. De waterwratjes kunnen in grote aantallen op het lichaam voorkomen. Het is dan handig om het kindje te wassen met Betadine Scrub. Dit kan gewoon onder de douche. Het besmette gedeelte van het lichaam wordt dan ingezeept met Betadine Scrub en een beetje water. Hierna wordt de Betadine Scrub weer afgespoeld. Dit kan dagelijks worden herhaald.

Bij kleinere aantalen de wratjes 1 à 2 keer per dag aanstippen met Betadine Oplossing of Zalf.
Wanneer de waterwratjes open en ontstoken zijn of in minder grote aantallen op het lichaam aanwezig zijn, kunnen ze 1 à 2 keer per dag worden behandeld met Betadine Zalf of Oplossing.
Dit kan bijvoorbeeld voor het slapen gaan worden aangebracht en worden afgedekt met een pleister of verbandje.

packshot
Werkzame stof: povidon-jodium. Niet te gebruiken bij toepassing op grote huidoppervlakken en bij een vastgestelde overmatige werking van de schildklier.
Lees voor gebruik de bijsluiter. Download deze hier.